Skip links

Torrevieja

Torrevieja

Torrevieja – en vacker stad på Costa Blanca, den spanska solkusten. Torrevieja var från början bara en liten fiskeby med några tusen invånare. Staden har de senaste 40 åren vuxit sig till den semesteridyll den är idag. Namnet Torrevieja sägs komma från alla de gamla vakttorn som fanns runt om i området (torre – torn, vieja – gammal). Vakttornen rämnade vid den stora jordbävningen 1829, som förstörde stora delar av staden. Vakttornens stenar återanvändes därefter som byggstenar till stadens kyrka.

Torrevieja har idag ca bofasta 100.000 invånare. Staden är en spansk småstad med den skillnaden att bland dessa 100.000 invånare finns över 100 nationaliteter representerade. En annan skillnad är givetvis också det faktum att det är ett semestermål för många, vilket gör att det finns stort fokus på stränder restauranger, shopping, golf och annat som förgyller semestern!

Turismen ökar fortfarande – och mycket beror säkert på Torreviejas underbara klimat. Torrevieja har ca 335 soldagar per år med en medeltemperatur på nästan 18 grader.

Bokning

CALL US FOR MORE INFORMATION

+46 (0) 734-13 30 37

REQUEST A FREE CONSULTATION

It’s Free

CREATE YOUR OWN ADVENTURE

Book a Tour Today