Skip links

Stränder

Stränder

Torrevieja är känt för sina fina badstränder. Många av dem är certifierade med ”blå stjärna” vilket bara ges till särskilt utvalda stränder som har hög kvalitet och god tillgänglighet även för handikappade

La Mata
Längst norrut i Torrevieja hittar man den 2500 meter långa La Mata-stranden. Här kan du bada, hyra badleksaker som trampbåtar, SUP-brädor och Jet-Skis. La Mata ligger ca 2 km norrut än de stränder du kan läsa om nedan.

Los Locos
Första stranden du kommer till längs strandpromenaden i Torrevieja stad, om vi börjar norrifrån, är Playa de Los Locos. Stranden är nästan 800 m lång, och är en sandstrand på klippor. Detta gör att det är ganska många och stora stenar i vattnet som man får se upp för när man badar. Playa de Los Locos betyder ”De galnas strand” och kommer sig från att patienter till stadens sanatorium (nu stängt sedan många år) glatt brukade roa sig på denna strand.

Playa del Cura
Efter Los Locos så breddas strandpromenaden och nästkommande strand är Playa del Cura. Stranden är ca 350 meter lång, och här kan du hyra både trampbåtar, parasoll och solstolar. Stranden är relativt långgrund, vacker sandbotten och skyddas av en uppbyggd vågbrytare. Namnet Playa del Cura (Präststranden) sägs komma från att en prästs kropp en gång för väldigt länge sedan hittades uppspolad på stranden.

Bokning

CALL US FOR MORE INFORMATION

+46 (0) 734-13 30 37

REQUEST A FREE CONSULTATION

It’s Free

CREATE YOUR OWN ADVENTURE

Book a Tour Today