Slideshow

Aktiv semester

Kanske hör du till dem som vill göra mer av din semester än bara ligga på stranden eller besöka lokala sevärdheter? Då kan vi tipsa om lite alternativa sysslor. Längst ner hittar du också en länk till Torreviejas egna tips.

Gym
I samma fastighet som vår lägenhet på Pedro Lorca ligger, så finns ett gym inhyst i bottenvåningen. Maskinerna är inte supermoderna, men stället har en god stämning och bra priser. Du kan köpa dagspass, veckopass eller månadskort.

Vattenland
Varför inte locka fram barnasinnet och roa sig på ett av stadens vattenland? Ett av stadens vattenland heter Aquopolis. Det ligger endast nån kilometer utanför stadskärnan. Priser, öppettider, bilder och annat kul hittar du på deras hemsida.

Bergsklättring
Klätterkurser för allt från nybörjare till olika fortsättningskurser arrangeras bland annat av det engelska företaget Rock and Sun. Det finns ett stort antal ställen runt Costa Blanca som erbjuder bra klättring. Säsong från oktober till maj.

Vandra
Att vandra i de vackra bergen som finns i området är riktigt härligt. Vi har själva vandrat en led mellan bergsbyarna Guadalest och Castell de Castells. En härlig vandring som gick över ett ca 1000 m högt berg och ner på andra sidan. Vandringen tog ca 4,5 timmar.

Tennis
Spela tennis på fantastiskt fina tennisbanor på Torreviejas kommunala anläggning. Hög kvalitet och låga priser – en kul kombination! Adressen  Avenida Monge y Bielsa, och ligger 5 min från Aquopolis vattenland.

Padel
Spela padel på fantastiskt fina padelbanor på Torreviejas kommunala anläggning. Hög kvalitet och låga priser – en kul kombination! Adressen  Avenida Monge y Bielsa, och ligger 5 min från Aquopolis vattenland.

Mountainbike
Vill du cykla i bergens oländiga terräng med proffs som guidar dig? Då kan vi verkligen rekommendera Gary Neal i Castell de Castells. Här får du testa dina gränser, möta och bemästra dina rädslor under kontrollerade former. Läs mer på Garys och Sarahs hemsida.

Torrevieja stads förslag
Torrevieja är en medveten stad som har satsat mycket pengar på att ge både de bofasta och turisterna, möjligheter att aktivera sig. Kolla in den här sidan – där hittar du allt från dykning till kite-surfning!

Väder

Torrevieja
29 mars, 2017, 11:09
Dimma
Dimma
14°C